Deel dit artikel
-

IPadkassa Square verwerkt vier miljard per jaar

De Amerikaanse iPhone- en iPadkassa Square heeft zijn gebruik zien verdubbelen in zes maanden naar een jaarvolume van vier miljard dollar. Meer dan een miljoen ondernemingen hebben dit alternatieve PIN-systeem al draaien.

Als er tijdens het Mobile World Congress vorige week een ding duidelijk werd, dan is het dat m-commerce niet zo interessant is als m-cash. Het digitaliseren van de contante kasstromen werelwijd levert veel meer op. De m-commercemarkt is 130 miljard groot, die voor liquide middelen 60.000 miljard dollar. Banken kunnen miljarden op jaarbasis besparen als ze de kosten voor het aanhouden hiervan kunnen terugdringen.

IZettle uit Europa en Square uit Amerika zijn twee bedrijven die proberen de contante geldstromen te verkleinen. Met eenvoudige hardware, een card receiver, en simpele software voor iOS en Android zorgen maken zij volwaardige kassaterminals van gangbare telefoons en tablets.

iZettle, dat net zijn internationale expansie begon, kan behalve met credit cards ook met gewone bankkaarten overweg. Het bedrijf ligt in termen van techniek en distributie een à twee jaar achter op zijn Amerikaanse pendant.

Square laat aan weblog Techcrunch weten, dat het de verkeersvolumes heeft zien verdubbelen sinds oktober. Het bedrijf zit nu op koers om jaarlijks vier miljard dollar aan betalingen af te handelen. Een op de acht acceptanten van credit cards in Amerika heeft een account bij dit bedrijf van Twitteroprichter Jack Dorsey.

Het bedrijf brengt deze dagen een nieuwe app voor de iPad uit. Die is in grafisch opzicht zo aangepast dat hij beter in gewone bakstenen winkels kan worden gebruikt. De winkelier kan het scherm optisch en functioneel naar wens inrichten en hij krijgt gedetailleerde analytics op het scherm over zijn financiële prestaties.

Foto: Chris Harrison (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond