Deel dit artikel
-

IPhone- en iPadkassa Payleven start in Nederland

Payleven is van start gegaan in Nederland. Lokale, kleine en ambulante ondernemers kunnen hierdoor bank- en creditcardbetalingen van klanten innen met hun smartphone.

Een dongle met een gleuf op de telefoon, speciale software erin en de ondernemer kan aan de slag. De klant hoeft enkel zijn pasje door de dongle op de telefoon of iPad te halen en hij heeft betaald. Payleven is een publieke pilot begonnen, onder meer Purmerend en het Westland, om de doelmarkten en marketingkanalen te onderzoeken.

“Mensen die vaak klanten eenmalig zien en schipperen tussen contante betalingen en facturen, die vinden Payleven interessant.” Derk van Wingerden, verantwoordelijk voor de lokale uitrol zegt: “Dat zijn bijvoorbeeld taxi’s, schoonheidssalons, sportmasseurs, glaszetters of slotenmakers.”

Payleven zet deze dagen ook de eerste stappen in Engeland, Brazilië en Polen. De sites voor Italië en Spanje zouden ook al klaarstaan, maar nog niet live zijn.

Van Wingerden, die onlangs nog online meubelzaak Home24 vanuit Berlijn hielp opzetten, heeft nog geen concurrentie van bedrijven als iZettle, Square of Paypal en moet de markt ontginnen. “Ieder land is anders.” Het krijgt daarbij steun van het Duitse hoofdkantoor.

Het mobiele betaalbedrijf is een onderneming van Rocket Internet. Dat ontving onlangs een tweecijferig miljoenenbedrag van investeerders New Enterprise Associates (NEA), Ru.net en Holtzbrinck Ventures om het betaalsysteem uit te rollen.

Er circuleren in Nederland nu enkele honderden Paylevens. Die accepteren creditcards en digitale eenmalige machtigingen (via Afterpay). “Ons technisch team in Duitsland bouwt nu aan een pin- en chipoplossing. Die kan de markt openbreken.”

Bedrijven die de ‘mobiele kassa’ gebruiken, betalen per transactie drie procent als er via een machtiging wordt betaald en 2,95 procent en negen cent per creditcardtransactie.

Foto: Marco Raaphorst (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

iwan van Geelen

Maar dit is toch geen kassa ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond