Deel dit artikel
-

iPhone-kassa iZettle bijna live in Nederland

Het Zweedse iZettle staat op het punt zijn draagbare iPhone-kassa in Nederland op de markt te brengen.

Eind vorige week riep het bedrijf belangstellenden per e-mail op om zich te melden als tester. Het bedrijf uit Stockholm houdt een besloten test om specifieke lokale processen te testen. Zodra die zijn afgerond en eventuele rimpels zijn glad gestreken gaat de winkel open.

iZettle bevindt zich op de markt met bedrijf als Payleven, SumUp en – in Amerika – PayPal en Square. Zij bieden allen kastjes waar een consument zijn pinpas of creditcard doorheen kan halen om te betalen. Het kastje communiceert draadloos met een iPad of iPhone. Dit soort mobiele kassa’s worden goedkoop gepositioneerd en is vooral bedoeld voor ambulante ondernemers in de offline wereld.

De onderneming is verhoudingsgewijs laat op de Nederlandse markt. Een aantal ook internationale spelers is al enkele kwartalen live hier. Daar staat tegenover dat zij nog bezig zijn de markt te ontginnen en hun dienst bekend te maken onder het brede ondernemerspubliek, dus iZettle heeft niet veel in te halen.

Tot de strategische investeerders in het bedrijf behoren onder meer American Express, Banco Santander en MasterCard. Zij zouden de mobiele kassa kunnen opnemen in hun lokale distributienetwerk of ze in Nederland van plan zijn is niet bekend.

iZettle haalde sinds de oprichting in 2010 voor circa honderd miljoen euro aan durfkapitaal uit de markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond