Deel dit artikel
-

iTunes geklopt door Utrechts Legaldownload.nl

Apples muziekdownloadwinkel verliest zijn titel ‘Downloadwinkel van het jaar’ aan Legaldownload.net, een MP3-site van een jonge tweeling in Utrecht.

Drieduizend stemmen kreeg Pieter Voogt binnen op de tweede versie van zijn verkiezing voor ‘Downloadwinkel van het jaar‘. Ontvangers van zijn nieuwsbrief, sitebezoekers en klanten van onder meer de winkels Simuze, MSN Music, Planet Music, Radio538 en het net vernieuwd FRS.nl brachten afgelopen weken hun stemmen uit.

Legaldownload.nl won in de categorie Muziek en DvdDownload.nl in de categorie Films. Laatstgenoemde vertaalt de uitslag naar het Engels om de veelal buitenlandse filmmaatschappijen te wijzen op stand van zaken in Nederland. Legaldownload.net investeert de komende maanden fors in de vernieuwing van zijn site. De oprichters, de broers Willem en Teun Bontrup, willen hun site uitbouwen tot een meer op de consument georiënteerde portaal.

Andere winnaars waren Zylom (spellen), Jamba (mobiel), Softwaredownloaden.nl (software) en eBook.nl. Beheerder Pieter Voogt: "Muziek en film zijn veruit de grootste categorieën." Over een paar maanden kunnen bezoekers van Downloadwinkels.nl per winkel beoordelingen achter laten om hun ervaringen over betreffende winkels met anderen te delen.

Voogt: "Je ziet dat de markt voor de downloadwinkels steeds verder professionaliseren. Ze raken steeds beter in het bedienen van de klant en de conversies gaan omhoog."

Deel dit bericht

2 Reacties

Justin Meyer

Hoeveel waarde moeten we aan dit bericht hechten…De site legaldownloads.nl heeft wel een heel erg beperkt aanbod! Een hoop vage onbekende artiesten.Deze verkiezing is volgens mij een beetje door gestoken kaart.

Amba

idd, een evaluatie op verkochte downloads is wat minder willekeurig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond