Deel dit artikel
-

iZettle naar Duitsland met DZ Bank en Telekom

De mobiele MKB-kassa iZettle is van start gegaan in Duitsland. Om de markt te ontginnen, werkt het bedrijf samen met Deutsche Telekom en DZ Bank.

De vierde grootste bank van het land en de mobiele marktleider fungeren als distributiepartners. Zij helpen om het insteekkastje voor de iPhone en iPad op de markt te brengen. Er worden nu 25.000 kastjes uitgedeeld bij ondernemers. Op een later moment kunnen ook particulieren het kastje bestellen.

Het kastje, dat in de uitgang van de koptelefoon past, en de bijbehorende software veranderen een telefoon of tablet in een draagbare kassa. Bloemisten, aan huis werkende kleine zelfstandigen, taxichauffeurs, straatartiesten en andere ambulante ondernemers hebben zo altijd een PIN-terminal bij zich. iZettle ondersteunt ook creditcardbetalingen.

iZettle begeeft zich met de Duitse lancering in het hol van de leeuw. Immers, de grootste Europese concurrent is Payleven van Rocket Internet. Dat bedrijf biedt een vergelijkbare dienst en is ook bezig met zijn internationale expansie.

Zowel iZettle als Payleven zijn goed gefinancierd. De Zweden werken met veertig miljoen euro groeikapitaal, onder meer van Visa en American Express. Ze rollen hun dienst gestaag uit en zijn ook actief in Scandinavië en Engeland. Payleven is wel actief in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond