Deel dit artikel
-

iZettle introduceert gratis mobiele pin-terminal

De mobiele financiële dienstverlener iZettle brengt een gratis kastje op de markt waarmee ambulante ondernemers betalingen per pin en chip kunnen ontvangen.

Voor kleine mobiel werkende ondernemers, zoals glazenwassers of kappers aan huis, wordt hiermee de drempel verlaagd om betalingen per chip- of bankkaart aan te nemen. Volgens iZettle zijn er ook nog miljoenen stationaire ondernemers in Europa die enkel contanten aannemen. Ook zij kunnen het gratis betaalkastje aanvragen.

De Zweden brengen hun Lite Reader uit in acht Europese landen, waaronder ook Nederland.

De hardware is gratis maar ondernemers betalen wel een vergoeding per afgehandelde transactie. Dat bedrag varieert tussen de 2,75 en 1,5 procent. Behalve het blauwe kastje hebben ze ook een smartphone of tablet nodig met mobiel internet. Die fungeert als digitale brug tussen de kassaterminal en de verwerkende bank.

iZettle heeft naar eigen zeggen een goed jaar achter de rug. Het bedrijf verwerkt bij het huidige activiteitsniveau voor twee miljard euro aan betalingen via honderdduizenden aangesloten ondernemers.

Deel dit bericht

1 Reactie

Toet

Mobiele pin huur kost zeg maar 53 euro incl btw incl 100 transacties en het vertrouwde uiterlijk van een pinautomaat per maand.

Ik vind het idee van gratis hardware prima, maar als ik 3000 euro laat pinnen in 1 maand dan is dat tarief 2.48% dus € 74.27 bij 4000 aan pin € 90.70. Met andere woorden, als je tot € 1900 euro laat pinnen zit je met deze partij redelijk in de goede richting met dien verstande dat je dan ongeveer dezelfde kosten hebt als een terminal huren.Vergeet trouwens niet de eenmalige kosten! Das toch ook weer € 100 incl. BTW en je moet je eigen mobiele internet regelen. Dat zit bij de gehuurde terminal er gewoon bij.

Eén en ander resumerend denk ik toch dat het voor de kleine ondernemer die bijna niet met pinnende klanten te maken heeft interessant kan zijn. Aan de andere kant merk ik persoonlijk dat er bij mij bijna nooit met cash word betaald.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond