Deel dit artikel
-

James Dyson brengt luchtbevochtiger op Japanse markt

Japan lijkt een soort proeftuin te worden voor de firma Dyson, aangezien dit wederom het eerste land is met de introductie van een nieuw product, een hygiënische luchtbevochtiger.

Reden is dat volgens Dyson in Japan de luchtbevochtiger een alledaags product is en veel meer gebruik van wordt gemaakt dan in Europa en de VS. Vooral in de winter zouden de voordelen enorm zijn. De lucht in de leefruimtes zijn dan droger door het verwarmen, wat weer resulteert in problemen met de ademhaling, allergiën die verergeren, een droge huid, verstopte neus, neusbloedingen en gesprongen lippen. Vooral tijdens het slapen zou een luchtbevochtiger de huid soepel houden en een ontspannen slaaprust geven.

Het probleem bij de huidige luchtbevochtigers is dat het stilstaande water in de machine vaak een broedplaats voor bacteriën is die weer in de lucht worden verspreid. Dyson gebruikt een ultraviolettechniek waarbij 99,9% van de bacteriën worden gedood en zodoende geen bacteriën verspreid worden of in de machine aanwezig zijn. Met dezelfde Air Multiplier-techniek als bij de verwarmers en ventilators van Dyson, wordt de nevel gelijkmatig en uiterst stil verspreid.

Blijkbaar gebeurt er toch meer in de machine waar we naar moeten gissen, want er lopen meer dan 275 patenten en 130 patentaanvragen voor de Dyson luchtbevochtiger. Dysons Ultraviolet Cleanse-technologie is beschermd door vijf patenten.Uiteindelijk zijn er voor de ontwikkeling van de luchtbevochtiger 643 prototypen gemaakt en 32 nieuwe testmethodes gebruikt en liggen de ontwikkelkosten op 48 miljoen euro.

De Dyson luchtbevochtiger zal in Nederland pas in september 2015 beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €479. Wat we uiteindelijk konden terugvinden in alle specificaties is dat het apparaat ook als ventilator is te gebruiken, dat spaart dan weer ruimte en een extra investering uit.

Ondanks de Japanse voice over, maakt de animatie in dit filmpje wel duidelijk hoe alles in zijn werk gaat:

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Willy van Doesburg - Dyson luchtbevochtiger

Ik ben long patiënt is het gevaarlijk!?
De reiniging is moeilijk! Wie heeft een tip of advies voor beide.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond