Deel dit artikel
-

Jeff Bezos (Amazon) koopt Washington Post

The Washington Post, de krant die ooit het Watergate-schandaal aan het licht bracht, wordt verkocht aan Jeff Bezos, de CEO van Amazon. Daarover is maandag overeenstemming bereikt. Bezos betaalt 250 miljoen voor de krant en zusteruitgaven.

Amazon speelt geen rol in de overname. Het is Bezos privé die de krant koopt en ook als enige eigenaar wordt. Daardoor hoeft hij ook niet (openlijk) te rapporteren aan aandeelhouders. Een van die aandeelhouders was trouwens ‘superinvesteerder’ Warren Buffett, die een belang heeft van 23 procent in de uitgever. De overname zal binnen zestig dagen worden gerealiseerd.

Voorzitter Donald E. Graham en uitgever Katharine Weymouth maakten het nieuws gisteren bekend aan het personeel. Er werd wisselend gereageerd en er rolden tranen, zo schrijft de krant zelf. Bezos heeft kenbaar gemaakt dat hij de krant niet op dagelijkse basis wil leiden.

Bezos was niet de enige die een bod uitbracht op de krant, maar 250 miljoen was veruit het hoogste bedrag dat werd geboden.

Het is niet de enige investering van Bezos, wiens vermogen wordt geschat op 25 miljard dollar. Hij stak eerder met zijn investeringsbedrijf Bezos Expeditions vijf miljoen dollar in Business Insider en financierde vervoerder Uber, 3D printer-bedrijf MakerBot, kamerverhuurder AirBnB en een reeks van andere startups, hoewel vaak met anderen.

Bezos heeft ook een bedrijf dat goedkope ruimtevluchten wil organiseren en is betrokken bij de ontwikkeling van een geavanceerde klok die tienduizend jaar moet blijven tikken. Recentelijk financierde hij de redding van de oude motoren van Apollo 11.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond