Deel dit artikel
-

Juriblox.nl giet olie in motor juridische markt

Startup JuriBlox, direct gelieerd aan ICTRecht, wil de advocaten, notarissen en andere juridici, veel effeciënter laten werken door het opstellen van documenten in hoge mate te automatiseren.

Het bedrijf is een speler in de opkomende markt van legaltech en juridische innovatie, een tak van sport waar automatisering in dienstverlening niet bijster hoog op de agenda staat. Maar dat gaat veranderen, meent Steven Ras. Ras is aandeelhouder bij JuriBlox en ook bekend als mede-oprichter van ICTRecht.

“Het wordt tijd om te innoveren als juridische professional. Doe je dat niet, dan is het een kwestie van tijd voordat de techniek je inhaalt. We merken een sterke behoefte uit de markt om de juridische praktijk, het maken documenten, efficiënter te maken.“

Niels Winters staat als business manager aan het hoofd van JuriBlox.

Juristen zijn dagelijks veel bezig met het formuleren van weer diezelfde documenten en opstellen van processen. Dat is een herhaling van zetten die zich makkelijk laat vatten in IT-systemen, zoals bijvoorbeeld Legalmatters ook doet. Echter, die Nedelandse startup is voor intern gebruiken waar JuriBlox via de publieke kant van het internet is te gebruiken door abonnees.

JuriBlox noemt zich een documentgeneratietool waarmee gebruikers gepersonaliseerde documenten maken, zowel in tekst als opmaak. Bovendien doet het systeem aan documentbeheer. Zo worden eerder opgestelde documenten geactualiseerd zodra er een bepaling verandert. Daarnaast bevat het systeem een alertservice.

De doelgroep is breed, want varieert van eenpitters tot corporate kantoren. Of zij de gerealiseerde tijdswinst doorberekenen aan hun eigen klanten hangt van ieder kantoor op zich af.

Foto: ley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond