Deel dit artikel
-

Kamp blijft tegen overname PostNL

Minister Kamp van Economische Zaken is tegen een overname van PostNL door de Belgen. Dat heeft hij dinsdag opnieuw in de Tweede Kamer benadrukt. Wel moet hij erkennen dat het uiteindelijke besluit aan de aandeelhouders is.

Topman Koen Van Gerven van bpost heeft dinsdag op de investeerdersdag van het Belgische postbedrijf aangegeven dat hij PostNL nog niet opgeeft, ook niet nu een tweede bod is afgeslagen. Bpost heeft 2,4 miljard euro over voor de Nederlandse branchegenoot.

In een brief aan de Kamer heeft Kamp enkele dagen terug al zijn bezwaren toegelicht. ‘Van belang is dat Nederland in de periode 1994-1995 de PTT heeft geprivatiseerd. Vervolgens is het brievenmonopolie gefaseerd afgebouwd. Mede hierdoor heeft PostNL zich ontwikkeld tot een sterk, concurrerend en efficiënt bedrijf met een zelfstandige toekomst. Een overname van PostNL door een bedrijf dat grotendeels in staatshanden is, beschouw ik als een stap terug.’

Er dient ook in ogenschouw te worden genomen dat PostNL één van de grootste particuliere pensioenfondsen beheert en de afgelopen jaren veel energie heeft gestoken in een transitie van werknemers uit de krimpende markt voor brievenpost naar de groeiende markt voor pakkettendiensten.

Deel dit bericht

5 Reacties

Armand

Na de overname van bijna de hele Vlaamse vissersvloot, Delhaize, honderden Belgische bedrijven hebben Nederlandse politici een probleem met het overnemen van PostNl door Bpost.
Nederland wordt nog steeds geleid door machtswellustige die de Gouden eeuw willen bestendigen.

Maarten

Gaat het weer een beetje Armand?

wim

Nee Maarten, jij zit er naast en niet Armand

FREDDY

Een overname ( erg interessant voor de aandeelhouders),wordt ondergesteld aan de persoonlijke eigenbelangen van de bestuurders , die hun vetbetaalde job vrezen te zien verdwijnen, wegens reorganisatie.

WD

Helemaal eens met Armand. De haaien van Ahold hebben Delhaize de nek omgedraaid, en wij zouden er slechter op worden als de postdiensten weer een menselijk gezicht zouden krijgen? Laat de belgen maar komen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond