Deel dit artikel
-

‘Kandidaat voor overname HUB’

Wellicht begin deze week is er meer duidelijkheid over een doorstart van HUB Uitgevers. Volgens curator Christian Hartsuiker is er tenminste een partij die vrijwel de gehele uitgeverij wil overnemen.

Volgens Hartsuiker van SWDV Advocaten ziet het er positief uit. Er hebben zich verscheidene kandidaten gemeld, zo laat de curator aan Het Parool (papieren uitgave) weten. Wel is de circa tachtig medewerkers ontslag aangezegd. Vooralsnog werken de redacties door aan nieuwe uitgaven en ook het online nieuws wordt bijgewerkt.

HUB ging vorige week failliet door een ‘weerbarstige markt’ en liquiditeitsproblemen. Een jaar geleden werden bij een reorganisatie al 35 van de 161 werknemers ontslagen.

HUB, de grootste uitgever van computerbladen in ons land, geeft onder meer de titels PCM, PC active, Hardware.info, Computeridee en Power unlimited uit. Fotoblad Focus, waarin HUB een minderheidsbelang hield, gaat zelfstandig verder. Onduidelijk is of HUB consessiehouder blijft van de domeinnaam .amsterdam. De gemeente Amsterdam, die voor de domeinnaam betaalde, beraadt zich op de wijze waarop het top level domain in de toekomst wordt geëxploiteerd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hubby

Hmmm, Hubbit.nl is nu ook al uit de lucht…

Hubby

Ook opvallend: HUBs paradepaardje Hyped.nl wordt niet meer verniewd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond