Deel dit artikel
-

Kickstarter van start in Nederland

Het internationale platform voor beoordeling en financiering voor uitvinders, Kickstarter, opent op 29 april zijn deuren voor Nederlandse makers. Maar eigenlijk vandaag al. 

Want vanaf nu kunnen makers van nieuwe apparaten, maar bijvoorbeeld ook mediaproducties of kleding, hun projecten aanmaken op Kickstarter. Tegen het einde van de maand worden die gepubliceerd en kunnen belangstellenden aangeven of ze er iets in zien en dat aangeven met een toezegging tot investering in het project.

Dat maakte Kickstarter zojuist bekend op zijn blog. In februari kondigde het bedrijf al aan in Nederland te zullen starten.

Morgenavond om zeven uur houdt Kickstarter ter introductie een videobijeenkomst op Google Hangout om belangstellenden op gang te helpen.

Het bedrijf verdient zijn geld aan commissies, vijf procent over ieder succesvol gefinancierd project. Het verschil met lokale crowdfundinginitiatieven is het internationale bereik en de bekendheid van Kickstarter.

Foto: Aaron Muszalski (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Arne

Leuk! Ben benieuwd hoe ze het gaan doen in Nederland. Ik heb in het verleden wel een aantal projecten gefinancierd via de Amerikaanse variant, maar ben benieuwd wat er uit de Nederlandse koker gaat komen.

John

Het zal interessant zijn om te zien wat voor goede ideeen allemaal uit nl komen, nu er kans is op financiele steun.

Bruno Fabre

Er wordt veel verwacht van crowdfunding in financieringsland. Nu is het nog een druppel in het totaal leningspanorama. Het heeft in ieder geval een grote virale capaciteit op de sociale media, en dwingt makers om hun PR uitstekend te maken (video’s, foto, info,..). De downsize is het beoordelen van de risico’s door de investeerders, maar als ze hun inbreng beperken en veel spreiding toepassen, is het een levendigere belegging. To be watched!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond