Deel dit artikel
-

Kim Dotcom volgens rechter vluchtgevaarlijk

Kim Dotcom van internetbedrijf MegaUpload komt niet op borgtocht vrij. De andere verdachten, onder wie de Nederlander Bram van der Kolk, krijgen donderdag te horen of zij in hechtenis blijven. Allen zitten vast op verdenking van grootschalige piraterij.

Rechter David McNaughton wil de Duitser Kim Dotcom (echte naam: Kim Schmitz) niet vrijlaten omdat hij bang is dat hij naar Duitsland vlucht en dan niet kan worden uitgeleverd aan de VS. De Amerikanen willen Dotcom berechten, maar Duitsland heeft geen uitleveringsverdrag met de VS. Ook vreesde McNaughton dat Dotcom valse paspoorten en bankrekeningen onder andere namen heeft. Schmitz moet een maand in voorarrest blijven.

De advocaat van de drie overige verdachten Guy Goley vertelde dat zijn cliënten niet de beschikking hebben over veel geld en Nieuw-Zeeland niet zullen willen verlaten. Wel vertelde hij dat Mathias Ortmann (40) twintig miljoen dollar had verdiend met MegaUpload sinds 2005 en de FBI niet op alle bankrekeningen beslag had gelegd.

Goley wees met name op de Nederlandse programmeur van MegaUpload Bram van der Kolk. Die heeft een vrouw en kind in Nieuw-Zeeland en heeft volgens de advocaat geen enkele reden om het land te ontvluchten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond