Deel dit artikel
-

Kobalt verliest ING als klant

Het was nipt, maar in de laatst fase van een pitch heeft mediabureau Mindshare ING als klant voor zich weten te winnen. Het gaat om het nationale account.

Mindshare won het op de kwaliteit van strategisch advies en de inkoopkracht. Naar die twee punten zijn ook specifiek gekeken, laat een woordvoerder weten die verder niet uit wil uitweiden waaruit dat dan blijkt. “Als je het vergelijkt met de jaren die we hebben gewerkt met Kobalt, dan vallen die twee criteria in het voordeel uit van Mindshare.”

De pitch was onderdeel van een internationale ING-pitch die in acht landen plaats heeft gevonden. Uiteindelijk gaat het om het nationale account dat Mindshare heeft gewonnen. Uit analyse bleek dat het inschakelen van een overkoepelnd bureau voor die acht landen niet het voordeel zou bieden waarop werd gehoopt. Lokaal onderhandelen met media-inkoopbureaus levert meer voordeel op.

Bron foto: runievel0 (CC)

Deel dit bericht

5 Reacties

michiel ebeling

Slowakijke verliest van Nederland. Portugal wint niet van Spanje. Dat zou ook een rare kop boven een artikel zijn…Enne: Oranje, Spanje en Mindshare gefeliciteerd!

Juriaan

Inderdaad, wat een ongelooflijk stomme kop!  Mindshare gefeliciteerd.

Leonard Wolters

Wat is in godensnaam de toegevoegde waarde van dit artikel, anders dan louter reclame / veren in de r**t van Mindshare?

piet puk

Wat een primaire reacties. Vakmensen weten dat de opstart van Kobalt gerelateerd is aan ING.

Andrea

Zomer 2009 verloor Kobalt de Rabobank, toen aan Initiative. Kan iemand uitleggen waarom deze organisatie – onder leiding van CEO Marceline Beijer – kan blijven wanpresteren zonder ingrijpen van de aandeelhouders?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond