Deel dit artikel
-

Konkurrent begint webshop

De al vijfentwintig jaar oude Nederlandse platenmaatschappij en distributeur met inhouse promotie en marketing is eindelijk een webwinkel begonnen.

Het bedrijf zat naar eigen zeggen bovenop het vroege succes van Arcade Fire, Antony & The Johnsons, The Shins, Band Of Horses, Pavement, Calexico, CocoRosie, Emiliana Torrini en Sufjan Stevens en heeft recent de carrière van Sinead O’Connor weer aan de praat gekregen.

Als distributeur kan Konkurrent niet verwachten dat het enorme aanbod bij iedere platenwinkel in de bakken ligt. Met de webshop wil men daarom kijken of men zijn kansen kan vergroten. De launch early site laat de ambities duidelijk zien: een informatieve en gebruiksvriendelijke site, waar volop aandacht is voor zowel bekende namen, als obscure en intrigerende artiesten, nieuw en oud. “We hebben een webshop voor ogen als boomkat.com waar obscure en artistieke muziek stijlvol onder de aandacht wordt gebracht”, zo laat het bedrijf weten.

De komende maanden wordt gewerkt aan uitgebreide labelpagina’s, meer luistermogelijkheden en concertinformatie inclusief ‘album+ticket’acties.

Konkurrent zegt ondanks moeilijke tijden het hoofd boven water te kunnen houden. Een vergelijkbare maatschappij Munich Records ging na veertig jaar in maart failliet. Er kwam wel een doorstart onder V2.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond