Deel dit artikel
-

Te koop: Jezus.nl

Verschillende generieke Nederlandse domeinnamen gaan vanaf vandaag onder de hamer. Marktplaats voor domeinnamen Sedo heeft er zo’n 130 in de aanbieding, van jezus.nl tot nieuwsbrief.nl.

Onder de aangeboden namen bevinden zich ook Belgische adressen. De duurste: broeken.nl voor minimaal 50.000 euro, taalcursus.nl voor 25.000, distributie.nl voor 10.000 euro, computers.nl voor 25.000 euro en zwangerschap.nl eveneens voor 25.000. Ook wordt in een oogopslag duidelijk welke namen niet meer aan de straatstenen zijn te slijten: Spaarloon.nl bijvoorbeeld of Bal.be.

Een generieke domeinnaam kan voor een onderneming voor veel extra omzet zorgen. Het aantal resultaten via de zoekmachine van Google ligt bijvoorbeeld op meer dan 276 miljoen voor de term ‘computers’. Het bezetten van de eerste plaats in deze miljoenen zoekresultaten is voor een bedrijf uit deze branche een goudmijn, stelt Sedo.

Daarnaast zal de eigenaar van de domeinnaam ‘computers.nl’ veel type-in traffic ontvangen van geïnteresseerden op zoek naar een computer. Ook is de domeinnaam goed te onthouden voor eventuele herhaalbezoeken.

Sedo organiseert de Benelux Veiling voor Nederlandstalige domeinnamen voor de zesde keer. De gemiddelde verkoopprijs van de vorige veiling lag op 2.700 euro, de goedkoopste domeinnaam werd voor 70 euro verkocht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Michel

Redactie Emerce

Aangepast

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond