Deel dit artikel
-

KPN datacenter krijgt Milieu Award

Het KPN-datacenter in Eindhoven heeft de ICT Milieu Award 2015 gewonnen. De onderscheiding is uitgereikt door Nederland ICT tijdens de Avond van de Digitale Economie.

Het nieuwe Tier IV Datacenter van KPN opende begin juli op de High Tech campus in Eindhoven. Het is het meest groene datacenter dat Nederland op dit moment kent.

KPN maakt binnen het nieuwe datacenter gebruik van diverse duurzame technologieën. De gegarandeerde energievoorziening is volgens de Tier-classificatie van het allerhoogste niveau en de energie die wordt gebruikt is 100 procent groen.

Voor de koeling wordt gebruik gemaakt van de warmtering die al op de campus aanwezig is. De restwarmte van het datacenter gaat via diezelfde ring naar de andere gebouwen op de campus.

Ook de cradle-to-cradle aanpak in het ontwerp van het datacenter past in dit duurzaamheidsbeleid. De combinatie van de structurele aandacht voor duurzaamheid en dit soort aansprekende initiatieven zijn belangrijk voor de positie van Nederland als duurzame Digitale Delta, aldus het juryrapport.

Deel dit bericht

1 Reactie

henk oogjen

mooi misschien kunnen ze dan nu dat geld terug geven wat ze 4 jaar onterecht van Anja dr rekening hebben gehaald en waar we al div telefoontjes over hebben gepleegd , twee keer een aangetekende brief met alle uitdraaien hebben verstuurd , 1 keer in sept vorig jaar bericht terug hebben gehad dat het wel een paar maandjes kon duren en nooit meer wat van hun kant hebben gehoord

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond