Deel dit artikel
-

KPN keihard onderuit op de beurs (update)

De koers van telecombedrijf KPN gaat hard onderuit na de aankondiging van een forse claimemissie ter waarde van 4 miljard euro. De koers duikelde 23 procent naar het laagste niveau sinds oktober 2001.

Het bedrag waarmee KPN zijn balans wil versterken is veel hoger dan verwacht en leidt tot een verwatering van het aandeel van tussen de 50 en 100 procent. KPN zal tekst en uitleg geven tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering in maart.

Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers spreekt over ‘een bom die valt’. ‘Het is echt een drama om tegen een hele lage koers met zo’n emissie te komen.’

Vandaag had KPN bepaald geen goed nieuws te melden. In het vierde kwartaal van 2012 werd een nettoverlies van 160 miljoen euro geleden. De schuldenratio (de verhouding tussen nettoschuld en ebitda) is in de ogen van analisten te hoog. Sommigen vrezen dat het aandeel een junkstatus zou kunnen krijgen.

KPN heeft rond het middaguur de AEX in het rood getrokken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

De bank verklaarde mij ook voor gek toen ik voorstelde om mij een nieuwe lening te verstrekken omdat ik niet aan mijn huidige betalingsverplichtingen kon voldoen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond