Deel dit artikel
-

KPN onder ‘verscherpt toezicht’

Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft KPN per direct onder verscherpt toezicht gesteld. De toezichthouder wil niet zeggen wat precies de aanleiding is.

Het college zegt de beslissing te hebben genomen wegens geconstateerde gedragingen en overtredingen van het telecombedrijf. Tegen deze overtredingen heeft OPTA inmiddels ‘handhavend opgetreden’.

De maatregel betekent dat OPTA het risico dat KPN wet- en regelgeving overtreedt hoog inschat, met alle schadelijke gevolgen voor consument en/of concurrentie van dien. Vanwege lopende procedures kan OPTA nog geen uitspraken doen over de aard en omvang van de geconstateerde overtredingen. Het ingrijpen staat echter los van de recente invallen van mededingingsautoriteit NMa.

OPTA heeft KPN in het verleden eerder onder verscherpt toezicht gesteld. Dat was in 2005 toen OPTA KPN voor 17 miljoen euro heeft beboet voor het verstrekken van ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten.

KPN zegt verrast te zijn door het bericht van de OPTA. “Wij zijn ons bewust van enkele zaken waarover nu procedures lopen en waarop de berichtgeving betrekking zou kunnen hebben. Wij menen dat KPN in deze zaken, waarover reeds een aantal rechtszaken loopt, correct en niet in de strijd met de wet heeft gehandeld. KPN heeft een uitgebreid compliance-programma en heeft een handvest met de OPTA, waarmee actief wordt bevorderd dat er door de medewerkers van KPN altijd conform wet- en regelgeving wordt gehandeld. KPN werkt met uitvoerige interne procedures om dit handvest nauwgezet na te leven.”

UPDATE 13.00: reactie KPN toegevoegd

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond