Deel dit artikel
-

KPN wil praten over gezamenlijk gebruik van netwerken

KPN zegt open te staan voor een gesprek over het gebruik van netwerken van andere telecomproviders, wanneer er sprake is van een grote storing in het eigen mobiele netwerk.

Minister Verhagen van EL&I heeft laten weten hierover op korte termijn te willen praten met de telecomproviders. Het betreft echter wel een complexe operatie, waarbij elementen als techniek, capaciteit, privacy, concurrentie en aansprakelijkheid een grote rol spelen. Dat betekent dat er duidelijke afspraken moeten worden gemaakt en dat waarborgen moeten worden ingebouwd, aldus KPN.

Alleen in het geval van buitengewone omstandigheden (zoals oorlogs- en crisissituaties) bestaat in de Telecomwet de mogelijkheid om de aanbieders aanwijzingen te geven over het exploiteren en het gebruik van de openbare telecommunicatiediensten. Bijvoorbeeld over het gebruik maken van andere netwerken. Dit is in deze situatie niet aan de orde, zo liet Verhagen gisteren in een brief (pdf) aan de Kamer weten.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Paul

Kan dat vandaag nog? 😉

Don van Riet

Het makkelijkste zou het zijn als binnen Nederland men altijd nationaal “roaming” zou ondersteunen tegen een hoger tarief dan voor bellen vanuit het eigen netwerk. Dan heeft de terugvalpartij er altijd winst op en kan de gebruiker zelf bij calamiteiten zijn netwerkkeuze veranderen. De vraag is of men zover wil gaan, want partijen met het grootste netwerk zijn dan beter af dan de kleinere en virtuele operators/prijsvechters kunnen zelf niets regelen. Wordt een interessante discussie!

john voorts

De drie grote telecomproviders T-Mobile, KPN en Vodafone zitten momenteel om tafel om de mogelijkheid te bespreken. http://www.draadloosinternetlaptop.nl/component/content/article/81-telecomproviders-nemen-elkaars-netwerk-over-bij-storingen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond