Deel dit artikel
-

KPN vangt geen 34.000 euro van gokverslaafde

Een gokverslaafde moet KPN alsnog 2375 euro betalen voor het bellen naar betaalde goknummers, zo blijkt uit een gisteren gepubliceerd vonnis. Het gerechtshof in Den Haag veegde de volledige vordering van 34.000 euro echter van tafel.

De abonnee ontving alweer jaren terug drie forse rekeningen voor het gebruik van de mobiele telefoon, maar weigerde ze te betalen op grond van zijn ‘toenmalige gokverslaving’. Dat had helemaal niet gemogen, aldus de gedupeerde, want online gokken op grond van de Wet op de Kansspelen is nu eenmaal verboden. Daarnaast had KPN in feite hem ook nog een krediet verschaft om mee te gokken zonder dat voldaan was aan de wettelijke vereisten voor het verlenen van een consumentenkrediet.

De man speelde via de website Gratisgokkasten.com. Hij kreeg daar een overzicht te zien van een aantal gokkasten waar hij op kon spelen. Betalen ging via iDEAL, of door te bellen met 0909-nummers. De man had wel hoge rekeningen verwacht, ‘maar niet zo hoog’.

De rechtbank kon zich niet in die argumenten vinden, en veroordeelde de man tot betaling van 37.413 euro, plus rente. In hoger beroep is hiervan niet veel overgebleven, omdat KPN het gevorderde bedrag onvoldoende heeft onderbouwd. Het telecombedrijf heeft recht op slechts 2375 euro.

Deel dit bericht

2 Reacties

EVDP

Maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Mathijs

Waar is de eigen verantwoordelijkheid gebleven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond