Deel dit artikel
-

KPN-concurrent biedt gratis telefonie en sms

Het Spaanse telecombedrijf Telefónica gaat concurreren met Skype en WhatsApp en brengt daartoe een app uit voor iOS en Android.

De internettak van het telecombedrijf brengt de app Tu Me uit. Daarmee kunnen gebruikers gratis telefoneren (VoIP), tekst- en fotoberichten sturen en voicemails achterlaten bij andere gebruikers van de app. De communicatiegeschiedenis van de gebruiker wordt overzichtelijk in een timeline gepresenteerd, zoals gebruikelijk bij vergelijkbare apps.

Tu Me is voor iedereen gratis te downloaden, ook buiten de landen waar Telefónica actief is en ook voor niet-klanten.

De app is het eerste nieuwe product voor de consumentenmarkt van Telefónica Digital. Dat is een in Londen nieuw opgerichte divisie die producten en diensten moet gaan ontwikkelen voor de appeconomie. Het personeelsbestand daar moet uitgroeien tot 2.500 man. Daarnaast opent de operator incubators voor startups in Londen, Berlijn, Praag en Dublin.

Deze app is de eerste die onder het Tu-merk wordt uitgebracht. Telefónica zegt in de komende maanden meer communicatiediensten te publiceren onder dat merk bij zijn dochterbedrijven. Daar vallen ook O2, Movistar en Vivo onder. O2 is een directe concurrent van KPN in Duitsland.

De Spanjaarden hebben in het verleden regelmatig strategische besprekingen gevoerd met KPN, maar dat leidde nooit tot een overname van het Nederlandse bedrijf. De toenadering van América Móvil brengt daar mogelijk verandering in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond