Deel dit artikel
-

Cloud Amazon goed voor 5 miljard dollar per jaar

Amazon zet 5 miljard dollar per jaar om met zijn cloudactiviteiten. Dat maakte het bedrijf vanavond bekend. Het is voor het eerst sinds 2006 dat de online retailer deze cijfers vrijgeeft. Voor het afgelopen kwartaal betekende dat een omzet van 1,57 miljard dollar tegen 1,05 miljard een jaar terug.

Topman Jeff Bezos laat weten dat Amazon Web Services ‘erg snel groeit’. De omzet van 5 miljard is wel iets lager dan de schatting van 6 miljard door analisten, maar er is kans dat dit jaar de 6 miljard wel wordt gehaald. AWS heeft daarmee een voorsprong op concurrenten Microsoft (Azure) en Google.

Ondanks de groeiende cloudinkomsten, draaide Amazon wederom een kwartaal met verlies. Al viel het nettoverlies analisten mee: 57 miljoen dollar, terwijl de omzet 15 procent steeg naar 22,7 miljard.

Internationaal deed Amazon het iets minder dan op de thuismarkt. En ondanks de introductie vorig jaar van onder meer een eerste televisieproduct en een eerste smartphone brengt hardware Amazon – samen met media – niet heel veel meer op dan een jaar geleden: 7,7 miljard tegen 7,8 miljard een jaar terug.

De operationele kosten nemen intussen wel toe, met name voor de Amazon Prime Instant Video (licenties op films en series) en fulfillment. Aan de bouw van nieuwe distributiecentra gaf Amazon 2,7 miljard dollar uit.

Voor het tweede kwartaal rekent Amazon weer op verlies, zo rond de 50 miljoen dollar, op een omzet van 20,6 tot 22,8 miljard.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond