Deel dit artikel
-

Marktsentiment minder gunstig voor BinckBank

Online broker BinckBank sluit het eerste halfjaar 2016 af met een gecorrigeerd netto-resultaat van 16,2 miljoen euro, de helft minder dan een jaar geleden. Het marktsentiment was duidelijk minder gunstig dan in dezelfde periode vorig jaar, wat zich weerspiegelde in lagere handelsvolumes.

Alleen de weken rondom het Britse referendum lieten een hoge activiteit zien onder klanten, waardoor juni tot nu toe de beste maand van 2016 werd.

Het klantenbestand bedraagt nu 612.000 rekeninghouders met een geadministreerd vermogen van 20,7 miljard euro en een beheerd vermogen van 1,5 miljard (pdf).

De totale inkomsten over het eerste halfjaar van 2016 waren met 72,2 miljoen euro in lijn met de marktomstandigheden. De gecorrigeerde operationele lasten beliepen 56,1 miljoen euro.

Online broker DeGiro, opgericht door vijf voormalige BinckBank-medewerkers, kwam vandaag ook met cijfers. In het tweede kwartaal zijn er 13.000 klanten bijgekomen, waarmee het totaal op 120.000 komt. Het aantal transacties liep op tot 4,4 miljoen. Vergeleken met het eerste kwartaal 2016 steeg het aantal transacties met ruim tienduizend en het aantal klanten met bijna dertienduizend.

De winst voor belasting bedroeg 1,8 miljoen euro over het eerste halfjaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond