Deel dit artikel
-

Cloud stuwt omzet Microsoft

Cloud bepaalt de grotendeels de omzetgroei voor Microsoft. De activiteiten op dit gebied groeiden het afgelopen kwartaal 106 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat komt vooral door Office 365, dat nu 12,4 miljoen abonnees telt.

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal in totaal 6 procent meer omzet gedraaid. Op een omzet van 21,7 miljard dollar boekte het Amerikaanse bedrijf een winst van 0,51 dollar, hoger dan waarop analisten hadden gerekend. De brutowinst kwam uit op 14,6 miljard. De nettowinst daalde van 5,6 naar 4,9 miljard, deels door herstructureringskosten en de kosten van de integratie van de smartphone activiteiten van Nokia.

Zelfs met zoekadvertenties wist Microsoft 21 procent meer te verdienen, ook al omdat zoekmachine Microsoft Bing in Noord Amerika iets meer marktaandeel wist te veroveren. Gamedienst XBox Live groeide 30 procent. Ook de Surface tablets doen het goed. Die brachten 713 miljoen dollar op, merendeels door de Surface Pro 3.

In de licenties voor Windows zit de klad. Er waren blijkbaar minder fabrikanten die Windows voor hun pc’s of laptops nodig hadden. Ook Office bracht 2 procent minder op.

Afgelopen kwartaal verkocht Microsoft 8,6 miljoen Lumia-smartphones, goed voor een omzet van 1,3 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond