Deel dit artikel
-

Nieuw hoofd voor mobiele divisie Sony na slechte cijfers

Sony krijgt een nieuwe directeur voor zijn noodlijdende mobiele divisie. Hiroki Totoki vervangt Kunimasa Suzuki, die naar Sony Entertainment verhuist. Zojuist heeft Sony de resultaten over het afgelopen kwartaal bekend gemaakt. Het nettoverlies over het afgelopen half jaar is verder gestegen naar 1 miljard dollar.

Sony boekte in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettoverlies van 136 miljard yen (omgerekend 974 miljoen euro). Dat de omzet in het (tweede) kwartaal is gestegen met 7,2 procent heeft Sony voornamelijk te danken aan de PlayStation 4. Met de mobiele tak gaat het niet goed. Die wordt flink afgeslankt, met duizend werknemers, 15 procent van het totale personeel.

Sony had gehoopt 50 miljoen smartphones te verkopen in het gebroken boekjaar 2015, dat eindigt op 31 maart, maar die aantallen werden afgelopen zomer al bijgesteld naar 43 miljoen.

Sony ondervindt, net als Samsung, hevige concurrentie van met name Chinese bedrijven als Huawei en Lenovo, die vooral aan de onderkant van de markt zitten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond