Deel dit artikel
-

LBi voert verkoopgesprekken

Het bestuur van internet- en marketingbureau LBi is in vroege gesprekken tot verkoop van het bedrijf.

Dat zegt het bedrijf in een kort bericht op zijn website, volgend op de speculaties als zou reclamegigant WPP het bureau AKQA willen kopen.

‘Speculatie [over onze positie] is onvermijdelijk, omdat we het laatst overgebleven onafhankelijke digitale marketingbureau in de markt zijn. We ontvangen sinds enige tijd berichten met interesse tot overname. Recent zijn we de eerste concrete gesprekken daartoe begonnen met derde partijen.’

De context van die gesprekken is volgens LBi de consolidatieslag die al enige tijd gaande is in de communicatiesector.

‘Het is niet duidelijk of de huidige gesprekken gaan leiden tot een overnamebod op het bedrijf. We zijn goed gepositioneerd om onafhankelijk door te gaan.’

LBi staat genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De koers stond aan het einde van de ochtend op 2,90 euro per aandeel. In 2011 werd een omzet van 197 miljoen euro geboekt, in zestien landen, wat een stijging vertegenwoordigde van 21 procent ten opzichte van 2010.

Deel dit bericht

7 Reacties

Mike

“Speculatie [over onze positie] is onvermijdelijk, omdat we het laatst overgebleven onafhankelijke digitale marketingbureau in de markt zijn”

Dat snap ik niet, er zijn toch zat onafhankelijke digitale marketingbureaus? Honderden. Wat bedoelt hij dan precies?

Henk

@mike Op http://www.ft.com/cms/s/0/aa6cc3ba-bcac-11e1-a111-00144feabdc0.html#axzz1yoGScFzZ staat: “Considered the largest remaining independent digital ad agency on the market”. De grootste overgebleven dus… Maar of dat nou gelijk een goede reden is?

Mike

@Henk Die link kan ik niet lezen, registratie verplicht (maar dat doe ik niet). Is het dan niet zo dat emerce het artikel gewoon gekopieert heeft van de FT? Want dan zijn we dus nog niet echt verder voor deze definitie.

Erwin Boogert

Mike, Emerce heeft het nieuws uit eerste hand en verwijst naar de bron: LBi zelf. De link staat in de tweede zin van de tekst.

T.Geerts

Wat heb je aan een persbericht waarin gesuggereerd wordt dat het bureau een ‘mogelijke’ overname kandidaat zou kunnen zijn? Gaat het niet goed (genoeg) dan bij LBI? of willen ze de eigen beurskoers opkrikken met dit persbericht ten opzichte van andere ‘gesprekskandidaten’? 🙂

Erwin Boogert

T., in het persbericht geeft LBi daarvoor deze verklaring: “This announcement is made pursuant to Section 5:25i of the Dutch Financial Supervision Act.”

H stuffertz

Hoop voor LBi dat t lukt ze timmeren al heel lang aan de weg . En als t niet lukt dan gewoon onafhankelijk verder . Genoeg ontwikkelingen in de markt om op in te springen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond