Deel dit artikel
-

LeWeb: Flipboard lanceert app voor iPhone

Flipboad vergroot zijn potentieel aanzienlijk nu het bedrijf zijn applicatie ook beschikbaar maakt voor de iPhone.

Zojuist presenteerde directeur Mike McCue van Flipboard de nieuwe versie van zijn ‘automatische magazinemaker’ voor de iPhone. McCue was zojuist een van de sprekers tijdens het LeWeb -congres dat nu gaande is in Parijs.

Anneli Rispens filmde de eerste publieke demonstratie:

Door de app nu ook beschikbaar te maken voor de iPhone vergroot Flipboard zijn potentieel bereik aanzienlijk. Tot op heden was het stylistische leesprogramma enkel te gebruiken op de iPad. Daarvan circuleren er nu zo’n veertig miljoen. Van de iPhone4 alleen al zijn er zeker 75 miljoen in omloop.

Flipboard is, net als concurrent Zite (van CNN), is onder zijn gebruikers populair omdat het orde en design aanbrengt in de doorgaans verwarrende kluwen berichten uit social meia en nieuwssites.

Het Amerikaanse bedrijf is in private handen en werkt met zestig miljoen dollar extern kapitaal van investeerders. De eerste overname door Flipboard was in juli 2010. Toen kocht het Ellerdale, een bedrijf van de Nederlander Arthur van Hoff.

In de komende Emerce Magazine staat een interview met Van Hoff.

*) Anneli Rispens van Krem doet voor Emerce integraal verslag van de presentaties en haar bevindingen. Die verschijnen hier op Emerce’ Google Plus-pagina.

Deel dit bericht

1 Reactie

Wim Plevier

Flipboard mobile ziet er goed uit.
Jammer dat er zo’n ellenlang en onduidelijk pricavy/voorwaarden document geaccordeerd moet worden, die is zodanig onvriendelijk dat ik het nog niet heb geaccepteerd.

En Emerce… het filmpje kan ik niet eens afkijken of jullie verversen de pagina alweer om me een nieuwe advertentie te tonen.. boem.. en weg ben ik uit het filmpje. Kan ik weer helemaal gaan opzoeken waar ie was gebleven.. Erg jammer. Daar heb ik vaker last van op jullie site.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond