Deel dit artikel
-

LG leeft op door de smartphone, Sony huilt

Ook LG lijkt te profiteren van de vraag naar smartphones. De Zuid-Koreanen konden voor het eerst sinds zeven kwartalen weer eens een winst melden. Sony daarentegen leed weer verlies.

Opmerkelijk omdat de verkopen met 18 procent terugliepen naar 17,7 miljoen toestellen. Maar dat verlies werd goedgemaakt dank zij de verkoop van duurdere modellen, met name de LG Optimus LTE, waarvan een miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Overigens niet in Europa, waar LTE (de volgende generatie mobiele telefonie) nog niet echt in gebruik is genomen.

Over heel 2011 heeft de mobiele divisie van LG echter een verlies geleden van 194 miljoen euro. Het totale bedrijf had 190 miljoen euro winst, onder meer dankzij de verkoop van (3D) televisies.

LG zet net als Samsung in op smartphones met Android als systeemsoftware. Rivaal Samsung boekte over het laatste kwartaal een winstrecord, ook grotendeels dankzij de verkoop van mobiele telefoons met Android.

Het Japanse Sony verwacht het lopende boekjaar juist fors meer verlies te draaien dan aanvankelijk voorspeld. In het derde kwartaal boekte Sony een operationeel verlies van  omgerekend 914 miljoen euro.

Sony noemt als oorzaken de overstromingen in Thailand, de economische crisis en de sterke positie van de Japanse yen. De Playstation blijft echter goed verkopen. Daarvan gingen er weer 6,5 miljoen van de hand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond