Deel dit artikel
-

Lightspeed in native mobiele apps met JMango360

Webwinkeliers die een mobiele app willen, kunnen die met een druk op de knop automatisch genereren. E-commerceplatform Lightspeed sloot hiertoe een samenwerking met JMango360.

Ondernemers kunnen hierdoor duizenden euro’s besparen. Het ontwikkelen van apps voor iOS en Android kan makkelijk oplopen tot tienduizenden euro’s. En dan wordt het onderhoud nog niet meegerekend. Een mobiele app vanuit Lightspeed kost 149 euro per maand.

Zowel Lightspeed als JMango werken volgens het SaaS-model. Anders gezegd hun activiteiten zijn volledig cloudgebaseerd. Door de wederzijdse digitale wolken aan elkaar te koppelen ontstaat een systeem dat real time functionele transactionele apps creeërt.

Sinds vorig jaar zomer genereert JMango360 op sites gebaseerde apps voor Magentowinkels. Nu ondersteunt het ook Lightspeed. Het zijn veelal MKB-bedrijven die deze route kiezen en niet voor maatwerk gaan.

Onlangs lieten cijfers van bol.com en Zalando nog zien dat zeker de helft van het winkelverkeer naar mobiele telefoons gaat. Het merendeel daarvan gaat naar de apps. Lightspeed kon tot nu toe niet voorzien in de vraag om een Saas-app uit de markt.

De apps die JMango genereert zijn gebaseerd op de website van de online winkelier. Het platform staat toe om aanpassingen te doen in vormgeving. Daarnaast is het mogelijk extra pagina’s aan de app toe te voegen, via native of hybride pagina’s. Dat laatste staat voor een geïmporteerde geconverteerde pagina van de vaste website.

Sinds kort leveren de appbouwers standaard analytics mee.

Eelco van Wijk, Chief Commercial Officer van JMango360: “Er wordt ook gewerkt aan de mogelijkheid om apps te laten indexeren door zoekmachines. Winkeliers moeten echter ook zelf aan de slag. Het promoten van apps is nieuw voor hen, maar essentieel. ‘App store optimisation’ is een belangrijk onderdeel geworden van het takenpakket van de hedendaagse online marketeer.”

Foto: Adam B (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond