Deel dit artikel
-

LinkedIn presteert boven verwachting

LinkedIn meldde zojuist goede resultaten over het derde kwartaal, met stijgende omzetten en meer nog meer leden. Wel werd er een nettoverlies geleden van 2,4 miljoen dollar, terwijl vorig jaar nog 2,3 miljoen winst werd geboekt.

De totale omzet kwam uit op 393 miljoen dollar, beter dan de 385 miljoen waarop analisten hadden gerekend. Voor het huidige kwartaal wordt rekening gehouden met 415 tot 420 miljoen dollar. Ebitda voor het derde kwartaal bedraagt 92,8 miljoen dollar, 24 procent van de omzet.

De meeste omzet kwam van het bedrijfsonderdeel Talent Solutions (224,7 miljoen dollar) en Marketing Solutions (88,5 miljoen). Premium abonnementen waren goed voor 79,8 miljoen dollar, een forse groei van 61 procent ten opzichte van vorig jaar.

De betere resultaten waren vooral het gevolg een aanzienlijke ledengroei, aldus CEO Jeff Weiner in een toelichting. In het derde kwartaal kwamen er 21 miljoen bij. LinkedIn telt nu 249 miljoen leden, 38 procent meer dan vorig jaar. Het platform heeft zijn netwerk ook toegankelijk gemaakt voor studenten; in zestig landen zijn vijftienhonderd zogenoemde universiteitspagina’s aangemaakt.

Uit de cijfers blijkt dat LinkedIn nog steeds een erg Amerikaans netwerk is. De Amerikaanse markt is goed voor 62 procent van de omzet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond