Deel dit artikel
-

Cijfers LinkedIn goed en slecht

De kwartaalcijfers van sociaal netwerk LinkedIn vallen beleggers tegen. De omzet ging in het derde kwartaal weliswaar met 45 procent omhoog naar 568 miljoen dollar, beter dan was verwacht, maar de magere vooruitzichten voor het vierde kwartaal vormen een domper op de feestvreugde.

Voor het vierde kwartaal rekent LinkedIn op een omzet van tussen de 600 en 605 miljoen dollar, veel minder dan dan verwachte 611 miljoen. LinkedIn rapporteerde over het afgelopen kwartaal ook nog een nettoverlies van 4,3 miljoen dollar, meer dan de 3,4 miljoen van vorig jaar.

Nog altijd komt een groot deel van de totale omzet uit de VS, zo’n zestig procent. De internationale markt resulteerde in een omzet van 225 miljoen omzet. Talent Solutions (recruitment) zorgt wederom voor de meeste omzet, 345 miljoen dollar, oftewel 61 procent van de omzet. De advertentieproducten groeiden minder snel, maar nog altijd met 45 procent naar 109 miljoen, 19 procent van de omzet. Premiumdiensten gingen met 43 procent omhoog naar 114 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond