Deel dit artikel
-

LivingSocial schrapt vierhonderd banen; CEO Groupon mag blijven

LivingSocial, de belangrijkste rivaal van Groupon, schrapt vierhonderd arbeidsplaatsen, zo’n tien procent van het personeelsbestand, om winstgevend te kunnen worden. Het noodlijdende Groupon houdt zijn CEO voorlopig aan.

LivingSocial zet vierhonderd medewerkers op straat. Het Amerikaanse bedrijf uit Washington D.C. heeft 4500 mensen in dienst. Ongeveer de helft van de ontslagen betreft het hoofdkwartier, maar ook buiten de VS gaat het mes in de organisatie. Eric Eichmann, die de internationale activiteiten leidt, stapt op.

LivingSocial is een private onderneming met Amazon als een belangrijke aandeelhouder. Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers bleek al dat Living Social enorme verliezen leed van 545 miljoen op een omzet van amper 124 miljoen. Volgens het bedrijf zelf ging het om afschrijvingen van aquisities die minder waard bleken.

LivingSocial zat tot begin dit jaar ook in Nederland, maar al in februari kreeg het Nederlandse management te horen dat de koopjessite zich uit de Nederlandse markt zou terugtrekken. De 39 werknemers hoefden niet meer terug te keren. Er kwam niettemin een doorstart, maar zonder LivingSocial. Het Nederlandse management zet de lokale marketing activiteiten voort onder de nieuwe naam Gosharethis.nl.

Het vertrek van Eichmann wijst erop dat LivingSocial zich mogelijk uit meer landen gaat terugtrekken.

Bij Groupon mag CEO Andrew Mason voorlopig aanblijven. Zijn positie stond ter discussie nu de koers van de aandelen tachtig procent is gedaald sinds de beursgang. De koers zakte gisteren nabeurs nog eens vier procent omdat beleggers weinig vertrouwen meer hebben in het beleid.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond