Deel dit artikel
-

Loodgieter nodig? Bel Amazon!

Amazon gaat na een studie van twee jaar installatie- en reparatiediensten aanbieden. Die markt wordt alleen al in de VS geschat op 400 miljard dollar.

In 2012 is Amazon al met deze diensten begonnen in Seattle, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Maar nu wordt de proef uitgebreid naar New York en Los Angeles.

Amazon huurt zelf geen klusjesmannen in. Zelfstandige installateurs kunnen via de Amazonwebsite worden geboekt. Het bedrijf houdt twintig procent van het salaris in en minder als er meer dan duizend euro moet worden betaald. Deelnemers moeten wel over een aansprakelijkheidsverzekering beschikken.

Amazon wil uiteindelijk een zo breed mogelijk aanbod bieden: van loodgieters tot babysitters. Er lijkt een markt voor te zijn, want hoewel klusjesmannen worden vermeld bij onder meer Gouden Gids Yelp, moeten die vaak nog gewoon telefonisch geboekt worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Martin Jellema

Ook in Nederland is er veel potentie op het vlak van het online vinden van vakmannen. Bij Werkspot zijn de geplaatste opdrachten in H1 2014 met 32% gegroeid vs H1 2013. Check voor de marktontwikkelingen in Nederland op dit vlak De Klusmonitor Q2 die we afgelopen maandag hebben gepubliceerd. “Ruim 80.000 Nederlanders plaatsten in Q2 van 2014 tenminste één klus online. ” bit.ly/1s3EuXA

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond