Deel dit artikel
-

Luchtvaartmaatschappijen investeren in Internet of Things

Luchthavens wereldwijd zijn van plan om de komende drie jaar flink te investeren in Internet of Things (IoT). Dit blijkt uit het SITA 2015 Airline IT Trends-onderzoek.

Een grote meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen verwacht dat IoT de komende drie jaar veel voordelen gaat bieden en meer dan een derde heeft hier al budget voor uitgetrokken. Het onderzoek toont bovendien aan dat de geplande IoT-investeringen vooral gericht zijn op het inchecken van passagiers en bagage en het ophalen van bagage.

Zestien procent van de respondenten is zelfs van plan om grootschalige IoT-programma’s te lanceren in de komende drie jaar. Daarnaast is 41 procent van plan om te investeren in Research & Development. De luchthavens spelen hiermee in op het grote aantal vliegtuigpassagiers die reizen met een smartphone.

Het inzetten van bakens, sensoren waarmee locatie en andere informatie aan elkaar gekoppeld kunnen worden, heeft prioriteit voor luchtvaartmaatschappijen. Momenteel gebruikt nog maar 9 procent van de luchtvaartmaatschappijen bakens, maar dit zal naar verwachting stijgen naar 44 procent in 2018.

Een ander aspect dat hoog op de agenda staat voor luchtvaartmaatschappijen is het aanbieden van interactieve diensten via mobiele apparaten. Vooral locatiegebaseerde informatie zal centraal staan bij deze diensten. Momenteel biedt 60 procent van de luchtvaartmaatschappijen actuele vluchtinformatie aan passagiers via een smartphone app. In 2018 zal dit naar verwachting stijgen naar 96 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond