Deel dit artikel
-

Kwantum zelfstandig verder

Macintosh heeft zijn winkeldochter Kwantum verkocht aan investeerder Gilde. De netto verkoopopbrengst van 28 miljoen euro wordt door Macintosh gebruikt voor schuldaflossing. Er blijft een boekwinst van 1 miljoen euro over.  

Macintosh wil zich concentreren op de schoenenmarkt, zowel via fysieke retail als online. Macintosh zag zijn online omzet in het derde kwartaal van dit jaar vooral in België toenemen, met 34,4 procent versus 5,8 procent voor Nederland.

Kwantum noemt zich marktleider in het bekleden van ramen, vloeren en wanden en heeft 100 winkels in Nederland en negen in België. Sinds begin 2014 voert het ook een online strategie in onder leiding van Ronald van Dam, die als e-commercemanager bij Corendon Vliegvakanties werkte.

De woonmarkt is een van de laatste sectoren die nog een grote omslag naar online moet maken, vertelde Van Dam vorig jaar aan Emerce. ‘Voorheen was de folder voldoende om mensen naar de winkel te krijgen, maar dat proces is in de afgelopen jaren heel snel gewijzigd. Door internet is men anders gaan winkelen.’

Gilde zal Kwantum ‘ten volle ondersteunen’ om blijvend in de winkelformule te investeren. De directie van Kwantum blijft in handen van algemeen directeur Rob Berns (54) en directeur Management Services Ronald de Lange (47) Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in Tilburg.

Deel dit bericht

5 Reacties

Peter v, L.

Nu kunnen ze zich helemaal richten op de schoenbranche. Er heeft in deze branche een slachting plaatsgevonden. Mocht Macintosh overleven, dan krijgem ze een mooie toekomst. Goed dat dit proces nu afgerond is.

Fleuren

Het is op dit moment overleven in de detailhandel. Het is een goed plan van Macintosch om op 1 branche te richten, Het is een kwestie van overleven geworden. Ze zijn er nog en dat is het belangrijkste.

Hans

Als er maar geen bord komt te hangen “Wegens omstandigheden zijn we gesloten”
Dixons heeft al veel vestigingen gesloten en ik denk dat Scapino ook hetzelfde gaat overkomen.
Bij online bestellen bij Scapino betaal ik niet meer direct. Ik ga niet dit risico lopen.

Astrid

Kwantum blift in ieder geval voortbestaan en is hopelijk gered voor de toekomst. De activiteiten worden voortgezet.

Valli

Als een keten veel “korting” campagnes introduceert kan je bedenken dat het een laatste kans is op overleden. Scapino doet dat de laatste weken/maanden vaak.

Toch blijft de schoenen markt een lastige online markt, de slachting zal nog wel even duren. Oorzaken zijn vele retourren door schoenen die niet passen, schoenen die snel defect gaan (goedkopere modellen zoals bij van haren) en klanten die het toch liever passen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond