Deel dit artikel
-

Makers van nep-antivirus verliezen terrein

Voor het eerst sinds jaren neemt de overlast van nep-antivirus af. Dat constateert Microsoft. De vele waarschuwingen, betere bescherming en gratis legale antivirus alternatieven lijken te hebben geholpen.

Het gaat om malware die vaak opduikt als gebruikers op een bepaalde webpagina terechtkomen. Popup-schermen waarschuwen vervolgens dat de pc besmet is met een virus en men dat virus met een betaalde scanner kan verwijderen. Uiteraard is er van besmetting geen sprake.

Sommige van deze programma’s blokkeren verwijzingen naar echte antivirusbedrijven of bedekken populaire websites zodat deze niet meer leesbaar zijn. Soms doet de malware zich voor als een onderdeel van Windows. Om dat scherm weg te krijgen, moet via dubieuze betaalbedrijven worden afgerekend.

In alle regio in de wereld neemt deze overlast af, zegt Microsoft. Gebruikers trappen er niet langer in. De daling van de overlast zette eind vorig jaar in, in vrijwel alle regio (Europa, VS), met een laatste minimale stuiptrekking in juli.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond