Deel dit artikel
-

Mark Zuckerberg demonstreert volgende maand elektronische butler

Facebook-topman Mark Zuckerberg hoopt volgende maand de elektronische butler te kunnen demonstreren waarover hij al langer praat.

Die butler werd in januari onthuld in een Facebookbericht. Het moest een van de grotere uitdagingen voor 2016 worden. Zuckerberg vergeleek de vinding met Jarvis uit de Hollywood blockbuster Iron Man, maar gaf nog weinig details vrij, behalve dat de butler alles in de woning moest gaan controleren.

De butler blijkt overigens geen fysieke robot te zijn, maar herinnert sterk aan Amazons Echo or Samsung SmartThings. Dat zijn interfaces waarmee bijvoorbeeld de verlichting en het toegangshek van de woning kunnen worden bestuurd.

‘Ik hoop volgende maand een demo te hebben’, aldus Zuckerberg tijdens zijn bezoek aan Rome. Samen met zijn vrouw Priscilla Chan was Zuckerberg maandag op bezoek bij paus Franciscus, onder vanwege hun filantropische werk.

Hij toonde bij die gelegenheid ook een schaalmodel van de Aquila, een drone op zonnepanelen die in de toekomst snel internet moet leveren aan dunbevolkte gebieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond