Deel dit artikel
-

Marketingbureau veroordeeld wegens concurrerende fuiksite

Marketingbureau The Brandhouse uit Den Bosch is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor onrechtmatige concurrentie bij de ontwikkeling van een fuiksite voor klanten. Maar schadevergoeding wordt niet toegewezen.

In 2012 heeft letselschadebureau Witlox aan The Brandhouse de opdracht gegeven om een concept en een strategie te ontwikkelen waarmee het betere kwaliteit klanten zou kunnen krijgen.

Onderdeel van die strategie was de ontwikkeling van een zogenaamde fuiksite. Dat is een website waarop algemene informatie over een bepaald onderwerp wordt gegeven. Het gaat er daarbij om dat de site onafhankelijkheid en deskundigheid uitstraalt, zonder dat kenbaar wordt gemaakt dat er feitelijk maar één marktpartij achter de site zit. Voor de totale klus werd 60.000 euro gerekend.

De fuiksite bleek echter niet renderend en Witlox besloot alle activiteiten rond de fuiksite in het voorjaar van 2014 te beëindigen. The Brandhouse maakte vervolgens een eigen fuiksite met vergoeding van letselschade als onderwerp via letselschadeadvocaat-nocurenopay.nl. The Brandhouse heeft die contacten aangeboden tegen een vergoeding van 250 euro per lead.

Witlox was onaangenaam verrast door deze concurrerende activiteiten en eiste de volledige ontwikkelingskosten van site en fuiksite terug. Daartoe ziet de Rechtbank Oost-Brabant geen enkele aanleiding. De overeenkomst tussen beide partijen bevatte geen concurrentiebeperkende afspraken.

Toch concludeert de rechtbank dat er onrechtmatig is gehandeld, omdat The Brandhouse al met de ontwikkeling ervan was begonnen toen beide bedrijven nog samenwerkten. De schadevergoeding wordt echter afgewezen, omdat het letselschadebureau de vordering niet heeft onderbouwd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond