Deel dit artikel
-

Markplaats.nl vernieuwt website

Net voor de decembermaand kunnen alle gebruikers van Marktplaats.nl het nieuwe design gaan gebruiken.

Vandaag begint Marktplaats.nl de migratie van meer dan negen miljoen accounts naar de nieuwe interface met bijbehorende vernieuwde functionaliteiten.

Sinds afgelopen voorjaar wordt het nieuwe uiterlijk al getest bij een groep van zo’n honderdveertig fanatieke gebruikers. In de zomer is die groep vergroot naar een half miljoen. In de komende drie weken gaan alle accounts over. Nog voor de jaarwisseling hebben alle tien miljoen accounts toegang tot de nieuwe site.

Het zoeken is in de nieuwe vormgeving verbeterd, gebruikers kunnen meer dan drie foto’s bij hun advertentie plaatsen en de site is sneller gemaakt.

Directeur Olivier van Duijn licht toe: “Dit is onderdeel van een groeistrategie van Marktplaats. We zijn al het handelshart van Nederland en daarnaast groeien we uit naar winkelhart van Nederland. Er komen steeds sneller, meer nieuwe apparaten om onze diensten op te gebruiken. Daarnaast zie je dat mensen steeds vaker naar nieuwe producten op Marktplaats zoeken. Nu koopt een op de vier mensen in een kwartaal iets nieuws via Marktplaats. Die zoektocht naar nieuwe producten faciliteren we nu ook nadrukkelijk in het nieuwe design.”

In maart van dit jaar gaf Dennis van Allemeersch een eerste publieke demonstratie van de nieuwe site op Emerce eRetail:

Een maand later gaf Marktplaats aan deze uitgave een uitvoeriger demonstratie. Daar kwam uit naar voren dat de update behalve grafisch ook functioneel is. Het bedrijf wil het handelsproces tussen verkoper en koper beter kunnen exploiteren. Zo profileert PostNL zich met branded content duidelijker richting verkopers en werpt de ANWB zich, natuurlijk tegen betaling, op als helpende hand voor degenen die hun eerste auto gaan kopen.

Foto: Theodore Lee (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans Leenhouts

@Erwin: lees je artikel nog eens goed na en haal wat foutjes eruit. En is het nou meer dan 9 miljoen of gewoon 10 miljoen? Artikel lijkt me heel snel geschreven en geplaatst.

groet,
Hans

Erwin Boogert

Bedankt Hans. Er zaten inderdaad wat haastige slordigheden in de tekst.

“En is het nou meer dan 9 miljoen of gewoon 10 miljoen?”

Ik bedoelde te zeggen dat er nog ruim negen miljoen accounts volgen (want half miljoen zijn al over). Maar dat was onnodig complex. Ook aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond