Deel dit artikel
-

Marks & Spencer met app voor internettelevisie

Kopen is nog niet mogelijk met de app die Marks & Spencer liet bouwen, ‘window shopping’ wel. Het Engelse warenhuis brengt een app uit voor internettelevisies van Samsung.

In Engeland brengt Marks & Spencer een applicatie uit voor de nieuwe generaties televisies. Eigenaren van, in dit geval, Samsung-tv’s kunnen de app via internet downloaden naar hun televisie om vervolgens te bladeren door het aanbod van het warenhuis.

Dit is een uitbreiding van M&S TV, dat reeds op de website van de retailer draait ter inspiratie van zijn klanten.

De app heeft enerzijds een merkbouwend karakter, anderzijds biedt het een blik op waar het met retail in de toekomst naartoe kan gaan. De initiële opzet van de app is dat tv-kijkers alvast in het aanbod winkels van de winkels kunnen snuffelen. In de toekomst kunnen ze met een klik op de afstandsbediening artikelen kopen en thuis laten bezorgen, of afhalen bij een filiaal.

Voor Samsung is dit in Engeland een van de eerste partners die niet uit de mediahoek komt. Bedrijven als Facebook, Lovefilms (videodienst van Amazon), Twitter, BBc iPlayer en Netflix zijn reeds te vinden met apps voor digitaal vermaak.

In Nederland biedt Samsung ook een handjevol apps, waaronder die van bekende mediamerken als Pathé, NU.nl en Buienradar.

Samsung claimt dat consumenten wereldwijd zo’n tien miljoen keer een app naar hun televisie downloadden.

De markt voor ‘televisies met internet’ krijgt binnenkort een volgende impuls als Google en Apple zich op het strijdtoneel melden. Beiden zoeken naar de juiste manier om een aansprekend, concurrerend aanbod op de markt te zetten.

Google faalde met de eerste versie van zijn Google TV. Partner Logitech moest er miljoenen dollars op afschrijven en deed de decoders met Google- c.q. Androidsoftware met forse kortingen van de hand aan de markt. Apple omschreef zijn tv-activiteiten langs als ‘een hobby. Geruchten doen nu de ronde als zou het bedrijf een eigen tv-toestel op de markt willen brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond