Deel dit artikel
-

‘Markt voor rfid-technologie 27 miljard in 2015’

In 2008 zal er voor 7,2 miljard dollar omgezet worden aan rfid-technologie. Dat zegt onderzoeksbureau IDTechEx. De markt groeit verder naar 27 miljard dollar in 2015. Ook de onderzoeksbureaus Forrester en In-Stat voorspellen stevige groei.

IDTechEx voorspelt dat er in 2006 zo’n 3,1 miljard rfid-tags verkocht worden voor gebruik op dozen en pallets, wat toeneemt tot 15,3 miljard tags in 2008. Een rfid-tag is een chip plus een antenne die een voorwerp met een unieke code draadloos kan identificeren.

Het meeste geld gaat volgens IDTechEx op termijn verdiend worden aan tags op individuele producten, zoals farmaceutische producten, bagage, dieren, boeken en tickets, waarvan er 6,8 miljard verkocht worden in 2008. Later zullen ook andere consumentengoederen getagt gaan worden.

In 2010 zal 48% van de tags verkocht worden in Oost-Azië en 32% in Noord-Amerika. Het IDTechEx-rapport beschrijft daarnaast de markt voor ontvangstapparatuur, chiploze tags, software en diensten. De totale rfid-markt beslaat in 2015 een kleine 27 miljard dollar, aldus het Engelse onderzoeksbureau annex consultancybedrijf.

Onderzoeksbureau In-Stat voorspelt dat er in 2009 voor 3 miljard dollar aan tags wordt omgezet, vooral voor gebruik in de supply chain.

De CEO van Forrester Research George Colony trekt het gebruik van rfid in een breder verband. In een interview met BusinessWeek noemt hij de ‘physical-to-digital-connection’ een van de grootste groei-gebieden in de technologie-industrie. In de periode van 1994 tot 2004 is er middels het Web een draadje gespannen tussen elk bedrijf en elke klant. In de komende tien jaar zal er tussen elk bedrijf en elk product dat gemaakt wordt een verbinding gelegd worden, aldus Colony. Nu zijn er 750 miljoen devices met het internet verbonden en Forrester voorspelt dat dat aantal groeit naar 14 miljard aan het eind van dit decennium.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond