Deel dit artikel
-

‘Massa-ontslag bij IBM’ (update)

IBM zou al binnen anderhalf maand 100.000 medewerkers willen ontslaan. Dat schrijft journalist Robert X. Cringeley in zakenblad Forbes. Meer dan een kwart van het personeel zou daarmee verdwijnen. IBM telt 430.000 medewerkers.

Cringeley is goed ingevoerd, want hij schreef onlangs nog een boek The Decline and Fall of IBM. Volgens de verslaggever vallen de klappen juist in hoeken waar de meeste marktkansen liggen, zoals mainframes en opslag. Die worden met de komst van Big Data juist weer belangrijker.

IBM laat cloud, analytics, social, mobiel en beveiliging naar verluidt ongemoeid. Of ook marketingsoftware wordt getroffen is niet duidelijk.

IBM heeft in het vierde kwartaal flink minder omzet en winst geboekt. De omzet van IBM daalde in het vierde kwartaal met 11,9 procent op jaarbasis naar 24,1 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 5,5 miljard dollar, 11,3 procent minder dan in de laatste drie maanden van 2013.

Het zou het grootste ontslag worden sinds 1993, toen 60.000 banen werden geschrapt.

IBM heeft vanavond in een reactie de geruchten ontkend. Het bedrijf zegt al eerder 600 miljoen dollar te hebben geserveerd voor reorganisaties. Daarbij gaat het om ‘duizenden ontslagen’.

Deel dit bericht

1 Reactie

CoA

± 600M ontslagreservering voor 12000 mensen (aldus Forbes) is dan ook gemiddeld 50K pp.
Dat zijn niet de 30+ jaar in dienst zijnde mensen.

100K ontslagen aankondiging: het aandeel ging een keertje even omhoog,
Na de correctie van 12K ontslagen & het aandeel zakte er weer en nog verder onderuit.

Afgeschermende ouderwetse leiders/lijders in de IT & ontevreden aandeelhouders : interesting combi. Laten we hopen dat het allemaal goed uitpakt, zowel op korte en lange termijn, voor IBM, haar mensen en de externe aandeelhouders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond