Deel dit artikel
-

Massa-ontslag bij Zynga, aandelenhandel stilgelegd

Online gamebedrijf Zynga zet maar liefst 520 werknemers op straat om 80 miljoen dollar te besparen. Kantoren in New York, Los Angeles en Dallas gaan dicht. En het bedrijf wil zich alleen nog op mobiel richten. De handel in de aandelen is stilgelegd.

Reden voor het ontslag is dat de opbrengsten uit de onlinegames op het web sterk teruggelopen zijn. Dat is opmerkelijk, want eind april kon over het eerste kwartaal van 2013 nog een nettowinst worden gemeld van 4,1 miljoen dollar op een omzet van 264 miljoen. Dat was beter dan wat analisten hadden gevreesd. Die gingen uit van een verlies van 27,6 miljoen op een veel lagere omzet.

Voorheen had Zynga een gestage inkomstenstroom uit Facebook, de transitie naar mobiel is volgens analisten echter ‘moeilijk’. De mobiele titels van Zynga zijn nog niet tot de top vijf doorgedrongen, zowel op Android als iOS. CEO Mark Pincus noemde 2013 onlangs een overgangsjaar.

Zynga zette al eerder het mes in de organisatie. In het najaar werd vijf procent van het  personeel ontslagen, met name in Austin, Texas. Een kleine dertien oudere gamespellen werden uit de roulatie genomen en Zynga kondigde aan aanzienlijk minder te investeren in het spel The Ville, dat minder goed draait dan verwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond