Deel dit artikel
-

Meer dan een miljoen gebruikers voor app ABN AMRO

De Mobiel Bankieren App van ABN AMRO heeft meer dan één miljoen unieke gebruikers. Afgelopen week verbrak de Mobiel Bankieren App nog een record: klanten maakten op één dag meer dan twee miljoen keer gebruik van app. Gemiddeld wordt de app ongeveer één miljoen keer per dag gebruikt.

Rabobank en ING hadden in januari elk meer dan een miljoen klanten die mobiel bankieren, bij ABN AMRO waren dat er zo’n 760.000 en bij SNS Bank bankiede tien procent van de klanten met de app. Volgens Telecompaper had begin 2013 42 procent van de smartphone-bezitters een banken-app geïnstalleerd.

Volgens ABN sluiten de cijfers volledig aan bij de trend van online bankieren. De bank ziet de laatste jaren het aantal bezoeken van klanten aan bankkantoren sterk teruggelopen. Op dit moment regelt het merendeel van de ABN AMRO klanten de dagelijkse bankzaken onderweg of thuis.

Vorige maand haalde de Mobiel Bankieren App van ABN AMRO nog een vierde plaats in de top vijf van banken met de beste mobiele app strategie ter wereld.

Vanwege het succes van de app heeft de bank het gebruik van de Saldo App beëindigd. Klanten zijn per bankmail, meldingen in de app en de website geïnformeerd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tony de Bree

Veel downloads. Is wel opvallend dat Nederlandse banken zoals ABN Amro en masse de klanten en prospects negeren die geen app gebruiken of willen gebruiken. Daarom zijn de sites van de Nederlandse banken waarschijnlijk niet mobile-ready/mobile-responsive op mijn Iphone, HTC etc zonder app.

Neem een voorbeeld aan Amazon.com, Bol.com en H&M.

Tony de Bree
Twitter: @dagboekbankier
Linkedin: http://www.linkedin.com/in/tonydebree

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond