Deel dit artikel
-

Meer Nederlandse apps op televisies Panasonic

Panasonic heeft Pathe Thuis als een van de eerste Nederlandse apps toegevoegd aan de Home Screen van zijn nieuwste televisies en hoopt het aanbod verder uit te breiden. Er dreigt echter concurrentie van streaming video.

In de nieuwste Vierra televisies, deze week in Den Bosch aan Nederlandse en Belgische dealers worden gemonstreerd, zit een nieuw Home Screen volgens specificaties van het Smart TV Alliance van LG, Philips (TP Vision) en Toshiba. Voorheen gebruikte Panasonic zijn eigen app-omgeving.

De samenwerking werd in januari op de CES in Las Vegas aangekondigd. Daarvoor bestond er al een alliantie met LG, TP Vision (Philips) en Toshiba.

Door de samenwerking hoeven ontwikkelaars niet voor iedere televisie weer andere apps te schrijven. Panasonic Nederland hoopt nu meer Nederlandse apps toe te voegen. Voorheen werden vooral internationale apps gebruikt.

Toch ziet Rutger Corvers van Panasonic steeds meer concurrentie van streaming video vanaf tablets of smartphones. Panasonic levert zelf Swipe & Share, dat vergelijkbaar is met AirPlay van Apple. Een video van een tablet kan daarmee op de televisie worden afgespeeld. “Dat is toch handiger dan een app selecteren met de afstandsbediening.” Als dit doorzet zouden apps op de televisie zelf minder relevant worden.

Vooralsnog blijft Panasonic vasthouden aan zijn Home Screen, die per gebruiker kan worden gepersonaliseerd. Daartoe maakt een camera in de televisie een opname van de kijker. Zodra die wordt herkend, krijgt de kijker zijn eigen indeling binnen Home Screen te zien.

Panasonic levert bij zijn nieuwste televisies voor het eerst ook een tekenpen. Daarmee kunnen aantekeningen op het scherm worden gemaakt. Corvers: “Je kunt een voetbalwedstrijden pauzeren en desgewenst commentaren bij een speler schrijven. Het beeld kun je vervolgens delen”. De pen werkt zelfs zonder aanraakscherm, en kost vijftig euro.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond