Deel dit artikel
-

Meer vraag naar functies Supply Chain Management

Het aantal vacatures binnen Supply Chain Management steeg met ruim 7 procent in het vierde kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Over het hele jaar genomen groeide het aantal vacatures in deze beroepsgroep met 10 procent. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht. 

De Supply Chain manager verdringt steeds meer de inkoop manager. De vraag naar inkoop managers is in de afgelopen twee kwartalen gedaald. Het inrichten van nieuwe bezorgconcepten en de focus op het optimaliseren van de planning en logistiek binnen zowel de industrie als logistieke dienstverlening verklaart deze toenemende interesse in de rol van de Supply Chain manager. Het integrale procesfocus en ketensamenwerking lijkt voorlopig het antwoord op de dynamiek binnen de industrie en logistieke dienstverlening, zegt Yacht.

De functies Supply Chain planner en Supply Chain engineer lieten in 2015 de grootste groei zien in aantallen vacatures. Veelal worden deze rollen ingevuld door pas afgestudeerde hbo en universitair opgeleide Supply Chain professionals als eerste stap in hun carrière.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond