Deel dit artikel
-

Mercadoo bundelt Facebookwinkels

Mercadoo.com, de Nederlandse startup die het mogelijk maakt eenvoudig een Facebookshop te openen, lanceert Cadoo.nl, een online cadeauwarenhuis waarin de producten van diverse Facebookshops zijn gebundeld.

Cadoo is een online warenhuis dat buiten Facebook geplaatst is en direct bereikbaar is. Alle bezoekers van de afzonderlijke Facebookshops kunnen direct doorklikken naar het Cadoo-warenhuis.

Mercadoo werd vorig jaar gelanceerd als een manier voor ondernemers om eenvoudig een Facebookshop op te zetten. Die staat binnen vijf minuten gratis online. Via Mercadoo.com kan een app aan deze pagina worden toegevoegd. Na het invullen van de gegevens van de shop, kunnen producten worden toegevoegd en kan de verkoop starten. Betalen gaat via iDEAL.

Er zijn inmiddels al meer dan duizend Mercadoo Facebookshops met duizenden bezoekers. Maar oprichter Metten Koster moet wel toegeven dat het allemaal kleinschalig is gebleven. “Sommige winkels trekken iets van tweehonderd bezoekers per maand. Soms ligt dat ook aan hun zelf omdat ze het aanbod niet vernieuwen of er geen reclame voor maken.”

Volgens Koster zijn de conversieresultaten van de deelnemers best redelijk te noemen. “Dat zit op zo’n anderhalve procent, wel onder de drie procent die ik ideaal zou vinden voor webwinkels”, vertelt hij aan Emerce. “Wij hebben echter gezocht naar manier om de aanloop te verhogen.”

Cadoo bundelt ongeveer honderdvijftig shops gespecialiseerd in art & design, modeaccessoires, home & living en producten. “Het grote voordeel is dat wij deze winkels nu als totaliteit kunnen promoten.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Annette

Waarom zie ik mijn facebook webshop niet op ipad en iPhone?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond