Deel dit artikel
-

Grootste deel mobiele apps wordt gewist

De iPhone App Store mag dan de 20 miljard downloads naderen, het lijkt er sterk op dat we een een beetje uitgekeken raken op mobiele apps. Het gros wordt gewist.

Volgens cijfers van Pew Research Center’s Internet & American Life Project gebruikt 68 procent van de (Amerikaanse) bezitters van een smartphone op dit moment minder dan vijf apps per week, en dan ook vaak nog maar eens per week. “Het nieuwtje is eraf”, zegt  Kristen Purcell tegen dagblad USA Today.

Veel van de apps worden uit nieuwsgierigheid gedownload, maar een groot deel wordt ook weer gewist. Daarom zegt de totale hoeveelheid downloads niet zoveel. Tachtig tot negentig procent van de apps wordt weer van het apparaat gehaald, vermoedt ook marktonderzoeker Mobilewalla.

Androidgebruikers zijn het meest fanatiek: zij besteden negentig minuten per dag aan hun smartphone, en tweederde van die tijd gaat op aan het spelen met apps, volgens Nielsen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Bos

Volgens mij nadert Apple de 20 MILJARD. Daarnaast begint de voorsprong van Apple met haar hoeveelheid betaalde apps te slinken omdat steeds meer gebruikers éérst een gratis versie willen proberen alvorens een betaalde versie te kopen. Met het vele wissen van apps in ogenschouw nemende, begrijp ik dan ook meteen het fanatisme van Android gebruikers, want die kunnen, in tegenstelling tot Apple gebruikers, elke betaalde app 15 minuten proberen. Niet goed…geld kwijt bij Apple!

Carla van den Berg / CBTravelconsultancy

Uit eigen ervaring ben ik het eens met hetgeen er wordt gesteld. Het kaf zal zich van het koren gaan scheiden, de echt goede (handige of goede games) apps zullen het wel redden. Zou helpen als er een (beperkte) live demo van een betaalde app in de appstore zou zijn zodat je wat beter kunt behoordelen of je voor de app wilt betalen. Nu wordt het prachtig omschreven maar ben je inderdaad regelmatig je geld kwijt als het niet doet wat het beloofd ( of wat je ervan verwacht dat het doet) . Las ook al eerder een bericht dat er meer en meer mobile sites worden bekeken ipv apps.

Dreamix Studio

Mooi artikel. De toekomst maakt het verschil tussen zogenoemde gimmicks en functionele apps. Een aantal van onze eigen mobiele apps blijven daarentegen op de apparaten staan omdat ze dagelijks worden gebruikt (ipv eenmalig en verwijderen). Tip voor een eigen app: Zorg dat deze functioneel is! Apps zijn er juist om het leven makkelijker en leuker te maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond