Deel dit artikel
-

Mexx sluit webshop voor zeker een jaar

Modewinkel Mexx heeft begin deze maand zijn webwinkels in alle landen gesloten. Over ruim een jaar gaan ze pas weer open.

Enkel de winkels in Canada en Rusland zijn nog in de lucht. En blijven dat. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf had tot begin deze maand een internationale webshop die nog maar een jaar live was. De resultaten vielen tegen en de leiding begint opnieuw.

Het is erop of eronder wanneer Mexx ergens in de loop van 2015 weer een eigen webwinkel opent. Tot die tijd kunnen klanten wel producten van het merk kopen via V&D, Zalando, 3Suisses en Amazon.

Deel dit bericht

7 Reacties

Anoniem

Een jaar lang op zwart gaan… wat een mismanagement… je kunt toch gewoon een nieuwe site op de achtergrond bouwen? De leiding pleegt nu echt zelfmoord.. is neckermann failliet gegaan zonder dat iemand hier iets van geleerd heeft?

Serge

neckermann.com is gewoon alive and kicking hoor 🙂 En ook nog eens een webshop waar Mexx te koop is: http://nl.neckermann.com/catalogsearch/result/?q=mexx

Maar wellicht doelde anoniempje op het Duitse Neckermann.

Verder: opzienbarend besluit van Mexx, is wel een hele drastische maatregel. Wat gaat er nu gebeuren met alle e-commerce medewerkers?

Tim de Vrind

Ongelofelijk inderdaad. Zo ontzettend slecht was de webwinkel nou ook weer niet. Geen reden om daarnaast te werken/bouwen aan een nieuwe! Plus wat een verlies voor de SEO posities en opgebouwde autoriteit binnen Google.

Aston

Het ligt ook niet aan de website, maar aan het merk en haar uitstraling! Ben je hip dan verkoop je in elke webshop (ook in een middelmatige), en blijkbaar is Mexx dat niet (meer).

purple

Mexx is een dramatisch merk, maar los daarvan is hebben ze jarenlang een paarse website gehad.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat paars de meest gehate kleur is. Ofwel een wannabe merk, in de kleuren van etam.

C. Valli

Ben benieuwd naar hun Webshop omzet als deze onder de ton zit begrijp ik dat ze via deze manier er mee stoppen. Wie zegt dat ze over 12 maanden terug komen? Slim manier om de media op een verkeerd spoor te zetten.

Is deze partij al beursgenoteerd? In 2012 was hier spraken van?

Bert-Jan

Zelfs met een beperkte omzet zou ik de shop[ openhouden en werken aan verbetering – desnoods op de achtergrond. Online shop sluiten is killing, met name voor alle opgebouwde credits zoals Tim omschreef. Een shop sluiten en vervolgens weer openen zal naar mijn mening meer kosten dan deze gewoon open te houden en te werken aan een betere conversie / omzet in het algemeen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond